Hoe word je koerier?

Register

algemeen

Neemmijnpakketjemee.nl is de plaats waar verzenders van pakketjes en koeriers elkaar ontmoeten. De bedoeling is dat verzenders goedkoper pakketjes kunnen versturen, en dat koeriers flink kunnen bijverdienen. De kracht van onze website is dat pakketjes met een bepaalde route worden gekoppeld aan koeriers die deze route toch al afleggen. Hieronder vind je belangrijke informatie over de werking van de website.

Verzenders

Iedereen kan bij ons een pakket versturen, bedrijf of particulier. Je meldt je pakket aan op de site waarna de prijs automatisch wordt bepaald afhankelijk van grootte, gewicht en levertijd. Je pakket wordt opgehaald op de door jou opgegeven locatie door een koerier die jouw opdracht heeft geaccepteerd. Op de website kun je jouw pakket ‘tracken’ omdat jijzelf en de koerier de status van de zending aanpassen. Levertijden van een paar uur zijn mogelijk.

Koeriers

Iedereen kan bij ons koerier worden, of je nou particulier, een koeriersbedrijf of een grote expediteur bent. Het enige wat je hoeft te doen is een profiel aanmaken op onze website. Hierna houden we je op de hoogte van pakketjes die passen bij de route die jij regelmatig aflegt. Ook kun je zoeken naar pakketjes die zich in jouw buurt bevinden en die dezelfde bestemming hebben als jij. Zo kun je in plaats van ‘leeg’ ergens naartoe rijden een pakketje meenemen en flink bijverdienen.

Bedrijven vs particulieren

I.v.m. BTW-facturering worden door bedrijven verzonden pakketten alleen gekoppeld aan kvk- ingeschreven koeriers. Pakketten aangeboden door particulieren kunnen worden geaccepteerd door particuliere en kvk-ingeschreven koeriers. Prijzen voor bedrijven zijn altijd exclusief B.T.W.

Veiligheid

De koeriers zijn verantwoordelijk voor de goede aflevering van je pakket. Omdat er geen tussenstations zijn bij ons, is altijd duidelijk wie er verantwoordelijk is voor jouw pakket. Zodoende is er altijd een aanspreekpunt mocht er iets niet in orde zijn. Eventuele klachten worden door ons zeer zorgvuldig uitgezocht. Koeriers die niet aan onze eisen voldoen worden meteen verwijderd uit ons systeem.

Kosten

Voorlopig zijn er nog geen bemiddelingskosten verschuldigd voor pakketten met verzendkosten onder de 15 euro. Over zendingen vanaf 15 euro wordt 5% in rekening gebracht. De factuur ontvang je achteraf per e-mail aan het einde van de maand waarin het pakket is verzonden.

Voordelen

-Onze ‘pakketdienst’ werkt dag en nacht maar ook in het weekend en tijdens de feestdagen door. -Onze prijzen liggen een stuk lager dan de tot nu toe gangbare manieren van verzending. -Je zending blijft in handen van 1 koerier, de koerier die het pakket persoonlijk bij jou heeft afgehaald en over wiens telefoonnummer je beschikt. Het pakket kan nooit meer ‘ kwijtraken’ op een sorteerstation.

Website

Omdat de website nog in de opstartfase is, is het mogelijk dat er nog onduidelijkheden zijn. In geval van twijfel raden wij je aan om via het ‘opmerkingen-vakje’ of het vermelde telefoonnummer op het pakketformulier contact op te nemen met de andere partij.

Wat zit er nog aan te komen!

Binnenkort kun je ook aangeven dat je bijvoorbeeld een aanhanger ergens naartoe gebracht wil hebben, grofvuil wil laten wegbrengen of bijvoorbeeld een auto, oplegger of zeecontainer wilt laten vervoeren, Eventueel meerijden met iemand behoort dan ook tot de mogelijkheden. Kortom, hou onze website goed in de gaten!